Duurzaam transport: minder CO2-uitstoot, minder impact op het milieu

Heuveltransport neemt hier in, eigen verantwoordelijkheid.

Onder de naam Geel Groen timmert Heuveltransport gestaag aan de weg met duurzame, milieuvriendelijke logistieke diensten. Heuveltransport stelde eerder als doel dat de relatieve CO2 “uitstoot in 2020” 30% lager moet zijn dan in 2007. ‘Dat hebben we al ruimschoots gehaald’. Tijd om de lat nog hoger te leggen. Heuveltransport richt haar pijlen nu op 2050. ‘Het doel is dat we dan volledig uitstootvrij werken’. Ja, dat is ambitieus, maar wij zien de mogelijkheden. We zijn al goed onderweg met een reductie van CO2 –uitstoot van 34% ten opzichte van 2007. Het jaar 2050 is nog ver weg, daarom heeft Heuveltransport ook een aantal tussendoelen bepaald. ‘De reductie van CO2 –uitstoot moet in 2025 verder omlaag gebracht zijn naar 50% ten opzichte van 2007’.

Winst op de laatste kilometers

Heuveltransport bepaalt ook een tweede tussendoel voor 2025: 70% van alle ‘last-mile-routes’ moet dan uitstootvrij zijn. Deze last-mile-routes zijn de laatste kilometers die de vervoerder maakt van een distributie hub naar de klant. Juist in die afstand zit de meeste CO2 –uitstoot, tot maar liefst 80%. Daar valt nu nog veel winst te behalen, door bijvoorbeeld nog meer elektrische vervoersmiddelen in te zetten.
6 Heuveltransport
In grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht willen alleen nog uitstootvrij vervoer, in ieder geval voor 2021. We blijven nieuwe opties voor elektrisch vervoer onderzoeken. In het Rotterdamse centrum start begin 2020 al een proef met een volledig elektrische truck.’

‘We pakken duurzaamheid integraal aan, dus ook huisvesting hoort daarbij.’

Het internationaal vervoer

Heuveltransport Onderzoekt op dit moment de alter- natieve brandstoffen CNG en LNG. Wij hopen eind 2019 een proef te starten met een trekker-oplegger combinatie die gebruik maakt van deze alternatieve brandstoffen. Deze truck zal dan gaan rijden tussen Nederland en Vlaanderen.

‘Het doel is dat we dan volledig uitstootvrij werken.’

Het internationaal vervoer

Een ander aandachtspunt voor Heuveltransport is het inzetten van meer strategische overslagpunten, zogenoemde micro-hubs. Bij deze hubs levert Heuveltransport pakketten en pallets, bestemd voor de binnenstad of woonwijk.

Van hieruit zullen fietskoeriers en elektrische auto’s onze producten verder brengen. We zien veel moge- lijkheden om dit verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld in samenwerking met diverse klanten. Zo kunnen

Huisvesting

 

Niet alleen op logistiek gebied, ook bij de huisvesting heeft Heuveltransport duurzaamheid hoog in het vaandel. Ons bedrijfspand in Helden is een volledig energieneutraal pand. En al onze bestaande panden krijgen een duurzame upgrade. We pakken duur- zaamheid integraal aan, ook de huisvesting hoort daarbij.

Denkt u ook na over een alternatieve manier van transporteren of de Geel Groen Zero Emission Stadslogistiek?’

Plaats nu ook online uw order, snel en eenvoudig:
order plaatsen

Wilt u meer weten over het opslaan van uw goederen?

Neem gerust contact met ons op. Bel +31 (0) 348 560 847 om uw transport direct te regelen. Of e-mail ons!. Onze medewerkers staan u graag te woord!

CONTACT